Dacă vă schimbaţi alimentatia – vă schimbaţi şi viaţa!

Din când in când, în drumul prin viaţă, ne aducem aminte că ar fi bine să mâncăm şi sănătos, uneori fără carne.

Îndrăzniţi si descoperiţi cum … dacă vă schimbaţi alimentatia – vă schimbaţi şi viaţa!

Indiferent de unde plecaţi în relaţia cu mâncarea, tot acolo se ajunge: în sufletul omului, până la urmă. Este incredibil.

Noi credem că suntem atât de diferiţi şi, de fapt, suntem atât de asemănători. Adică suntem cu toţii fragili, nesiguri, ne adaptăm greu, facem faţă cu greu disconfortului şi avem o relaţie emoţională cu mâncarea.

Trupul nu poate minţii!

Cand trupul nu este plin de mâncare, chipul devine mai rafinat, mintea este mai limpede, sprintenă, rapidă, celulele sunt sănătoase si se regenerează. Astfel incepe procesul de vindecare: regenerarea se manifestă mai intai la nivelul trupului şi apoi in evenimente.

Pentru a reuşi să faceţi asta, calea cea mai directă este să inţelegeţi ce mâncaţi.

Totul se inlănţuieşte. Nimic nu este separat. Dacă ai putea schimba măcar un singur obicei, aceasta schimbare iţi va umple intreaga fiinţa şi viaţa ta se va schimba pentru totdeauna.

Esenţa vitalităţii şi sănătăţii noastre este dată de buna funcţionare a celulelor corpului

Organismul uman conţine 40–60 de trilioane de celule. În interiorul acestor celule se găsesc organe numite mitocondrii, care generează energia necesară pentru toate activităţile noastre.

Aceste celule pot chiar să ducă la diverse forme de cancer. Baza vitalităţii şi sănătăţii este funcţionarea adecvată a trilioanelor de celule ale corpului nostru.

Unii oameni cu greu înţeleg pe deplin modul în care gunoiul acumulat în interiorul celulelor poate declanşa o stare fizică precară şi chiar îmbolnăviri. Cea mai mare parte din acest gunoi constă din proteine inutile, defecte.

Mi-aş dori să vă implicaţi mai mult in propriile vieţi şi să faceţi un efort să vă inţelegeţi pe voi şi propriul corp, care este o minune a naturii.

Atunci când celulele sunt sănătoase, producţia de energie decurge normal. Dacă această situaţie este menţinută, ne putem bucura de sănătate şi vitalitate, indiferent de numărul anilor. În caz că în interiorul celulelor se acumulează gunoaie, mitocondriile nu mai pot funcţiona eficient.

Când trăieşti într-o cameră plină de grămezi de gunoi, o să te îmbolnăveşti în cele din urmă, iar energia îţi va fi compromisă.

Cum ajung resturile de proteine să plutească prin celule?

Nutrienţii pe care îi primim din alimente sunt digeraţi şi absorbiţi în intestine, de unde sunt transportaţi, cu ajutorul sângelui, până la celule. Unii dintre aceşti nutrienţi sunt proteinele.

O alimentaţie bazată în principal pe alimente de origine animală, cum ar fi carnea, laptele şi alte produse lactate, generează o cantitate mare de astfel de proteine defecte, adică gunoi.
Mulți consideră că, dacă mănâncă mai multă carne, devin mai viguroși.

Totuși, dacă consumă doar proteine animale, pe care organismal nu este capabil sa le proceseze, ramân in celule multe resturi de proteine, numite gunoaie celulare. Acestea pot sa altereze ADN-ul celular si sa transforme celula respectivă intr-o celulă bolnavă, canceroasă.

Putem concluziona că printr-un consum exagerat de produse din carne, se obține o producție sporită de gunoaie în intestine și în celule.

Acest consum nu aduce nutrienți adevărați și este de fapt o povară suplimentară pentru organism, iar gunoiul este similar cu resturile din intestine.

Proteinele animale dau cancer şi pot să ducă si la osteoporoză. Acest proces se datorează faptului că sunt alimente acide si organismul uman regleaza pH-ul folosind un mineral-calciul, pe care il ia din dinți şi oase, avand loc astfel rarefierea oaselor.

Toţi purtăm în celule o cantitate mare de astfel de gunoi, care nu a fost descompus complet. Pe măsură ce îmbătrânim, aceste resturi se acumulează şi, ca în orice groapă de gunoi, devin toxice.

Este firesc să avem parte de un oarecare declin treptat al funcţiilor fizice pe măsură ce îmbătrânim. Un asemenea declin fizic poate fi totuşi temperat şi, uneori, chiar recuperat, dacă ne învăţăm corpul să-şi folosească propriul sistem de regenerare.

Mai mult, proteinele de origine animală oxidează sângele, cu un efect negativ asupra funcţionării organismului.

Dacă nu reuşim să eliminăm acest gunoi, celulele ne vor rămâne lipicioase, obosite si bolnave.

Cum sunt celulele tale?

Cât eşti tânăr, se poate ca acest gunoi adunat in celule să nu-ţi compromită sănătatea şi energia. Cum atingi 40 sau 50 de ani, reziduurile acumulate pot compromite activităţile din celule, făcându-te sensibil la boală şi epuizare.

Dacă nu-ți poți recăpăta vitalitatea după o vacanță sau după o perioadă de odihnă, s-ar putea să vrei să citești și să afli mai multe despre un anume mecanism de revitalizare a propriei uzine de reciclare din interiorul celulelor.

Unii au remarcat un declin brusc al vitalităţii chiar şi la vârsta de 30 de ani. Alţii afirmă că sunt conştienţi că nu mai pot lucra şi nu se mai pot distra la fel de intens ca pe vremuri.

Persoanele cu epuizare cronică sau care sunt într-o formă fizică precară s-ar putea să producă uriașe cantități de gunoi în celule, cantități cărora lucrătorii care se ocupă cu demolarea și reconstruirea celulelor nu le pot face față.

Dacă această situație se prelungește, ei își vor pierde capacitatea de recuperare. (Sursa: „Enzima miracol” – Hiromi Shinya)

Sunt sigur că vrei să ştii cum să scapi de gunoiul intracelular. Trebuie să înţelegi că ai deja la dispoziţie un sistem de detoxifiere în interiorul celulelor— dacă vrei, un sistem automat de eliminare a gunoiului.

Cum restartăm propriul sistem de detoxifiere?

Știm de când lumea că, dacă sărim peste o masă sau două, nu vom muri. În prezent, știm și că puțină foame vă dă un imbold activităților din uzina de reciclare aflată în interiorul celulelor noastre.

Acestea își vor face datoria, sintetizând noi proteine din proteinele defecte. Cu alte cuvinte, organismul are capacitatea de a regenera celulele în perioada în care îți este foame. Un rezultat al acestui proces este acela că proteinele defecte sunt eliminate, fiind folosite pe post de combustibil pentru crearea de noi proteine. Extraordinar sistem!

Laminine revigorează și dezlănțuie acest mecanism puternic de reparații. Laminine are marele si unicul avantaj că in componența sa, să conțină elemente care reactivează CELULELE STEM, celule ce contribuie la însănătoșirea persoanei care urmează un tratament cu acest produs.

Si tu eşti mai viu şi mai sincer când eşti ameninţat. La fel procedeaza si organismul tău cand este infometat cateva ore, celulele sunt detoxifiate și primesc energie.
Nu e nevoie s-o spun, dacă ne înfometăm o perioadă prea mare de timp, nu mai rămâne niciun material de reciclat și murim. Secretul constă în atâta foame cât să declanșeze mecanismul de reciclare, doar puțină înfometare.

Boala nu vine întamplător. Ea este o “palmă” dată peste ceafă

Obiceiurile rele din trecut, au devenit acum prezentul tău. Nu vă lăsaţi păcăliţi in continuare de alimentele moderne, care ofera organismului doar calorii goale, fara nutrienţi.

Din păcate, gustul corelat cu preţul este astazi principalul criteriu pe care reclama se bazează in promovarea unui aliment. Pret mic, gust minunat este o modalitate frecventă de promovare.

Lipsa de cumpătare in mâncare, somn şi muncă este cauza principală pentru bolile apărute, pentru pierderea energiei şi vitalităţii.
Alimentele vii ne oferă energia si informația vieții, fără de care nu putem rămane mult timp sănătosi. Da, hrana pe care o mâncam ne poate schimba viața.

Nu uita: cancerul se hrăneşte cu carne, lapte, zahăr şi trăieşte intr-un mediu acid!

Vindecarea vine doar când te vei schimba!

Vindecarea este un proces care porneşte dinspre interior spre exterior. Se intamplă numai dacă ți-o doreşti cu adevărat.

Nu uitaţi că sunteţi singurii responsabili de sănătatea dumneavoastră, de aceea schimbarea incepe chiar de acum!

Cum să faci să te schimbi?

Pentru a fi sănătos, ar trebui să reinveți să mănanci.

Acordă-ți o lună. Viața va fi diferită când te vei schimba! Ironia constă în faptul că soluția este simplă şi necostisitoare.
Toata viața ai mâncat carne. Nu o să mori o lună dacă nu o mănânci. Prima condiție ca să nu mănanci carne este să nu o ai in casă. Nu iți recomandăm să renunți definitiv la carne, ci doar pentru o lună (un post pentru restartarea organismului).

O lună nu reprezintă suficient timp ca să acumulezi niste beneficii substanțiale, dar este timp suficient pentru a descoperi cateva lucruri:

1.Între alimentele de origine vegetală există unele pe care altfel nu le-ai fi descoperit niciodată. Cumpără alimente vegetale de calitate, chiar dacă costă mai mult. Meritaţi asta!

Nu vei mânca tot ce vrei, e adevărat (dorința după carne dureaza mai mult de o lună), dar vei mânca o mulțime de alimente foarte gustoase si delicioase.

2.Nu este chiar aşa de rău. Unii oameni se obisnuiesc foarte repede cu această alimentație si le place mult. Unora le sunt necesare luni de zile ca să se obişnuiască cu ea, însă aproape toți consideră că e mult mai uşor decât au crezut.

3.Te vei simți mai bine. Chiar şi după o lună, majoritatea oamenilor se vor simți mai bine si este posibil chiar să slăbească. Sângele trebuie să îşi facă treaba. Sunt şanse să vezi îmbunătățiri substanțiale chiar şi în această perioadă de timp. Calitatea vieţii este mai importantă decât carnea cu cartofi prajiti!

4.Cel mai important, vei descoperi că este posibil fara carne.
Fie ca îți place aceasta dieta, fie ca nu, cel puțin vei şti că ai mers pâna la capat cu încercarea ta de-o luna, şi ştii că este posibil. Dacă alegi sa faci asta, vei vedea că poți. Toate beneficiile pentru sănătate sunt imense şi tu te poți bucura de ele. Este doar alegerea ta.

Prima lună poate fi grea, dar după aceea este mult mai uşor. Si pentru mulți, devine o mare plăcere. Stiu că e greu de crezut pâna când nu o experimentezi singur, dar gusturile ti se schimbă când treci pe dieta cu vegetale. Nu doar că îti pierzi gustul pentru carne, dar începi să şi descoperi noi gusturi, plăcute, la care erai indiferent atunci când mâncai în principal produse de origine animală. (Sursa: „Studiul China” – T. Colin Campbell)

Ceea ce este clar, este că alimentația fără carne poate reduce riscul de a dezvolta probleme de sănătate, cum ar fi diabet de tip 2, hipertensiune arterială şi chiar cancer. Există dovezi care sugerează că evitarea cărnii va creşte calitatea şi durata vieții.

Si tu visezi la o viață sănătoasă?

Nu lăsa boala să se instaleze! Alegerea este a ta, trebuie doar să te hotărăşti!

Articole asemanatoare

Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *