Lovitura CUMPLITA pentru Simona Halep

Sam Smith, fosta jucătoare de tenis din Anglia, a dat-o exemplu negativ pe Simona Halep, toate acestea după ce WTA a decis să le permită jucătoarelor să primească sfaturi din partea antrenorilor direct din tribune.

Simona Halep a fost dată exemplu negativ de Sam Smith

Aceasta crede că WTA a comis cea mai mare nedrepate din istoria tenisului feminin, toate acestea deoarece jucătoarele venite din calificări nu își permit să angajeze un antrenor de top, așa cum a făcut-o Simona Halep cu Darren Cahill.

„Mi se pare că lucrurile au luat-o într-o direcție complet greșită! Sunt până la moarte împotriva deciziei! Cred că este cea mai proastă din istoria tenisului feminin. Este complet incorect! Ce facem când Simona Halep, care își permite un antrenor de top precum Darren Cahill, care îi câștigă meciurile în mod regulat în circuit, dă peste o jucătoare venită din calificări, care nu are banii necesari să aibă un antrenor? Este nedrept! E complet nedrept! De ce au adus așa ceva în jocul nostru?!”, a spus Sam Smith la postul Channel 9, potrivit ziare.com.

Antrenorii au voie să le dea indicații jucătoarelor în timpul meciurilor direct din tribune începând cu luna februarie. Până la începutul anului 2020, coaching-ul din tribune era interzis de regulamentul WTA.  S-a ajuns la această decizie după ce Partick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a făcut propunerea.

„Sunt tradiționalist pentru că sunt în vârstă și sunt adeptul vechii metode, a ideii ca jucătorul să rezolve singur problemele, dar evoluăm ca sport. Vom fi surprinși să vedem că dacă e permis, antrenorii nu vor da prea multe sfaturi. Dacă aș fi putut să-i transmit ceva Simonei în meciul cu Mertens i-aș fi spus: «Hey, Simona. ține-ți linia». Nu era ceva complicat, dar în unele momente avea tendința să facă pasul în spate” – Darren Cahill

Sursa: prosport.ro